Saga 20-E

De Saga 20-E is een 100 procent elektrische sloep

We hebben gekozen voor een Holex E-propulsion set van 4KW en een accu pakket wat bestaat uit 2 Lithium-Ion accu’s van 48 volt en 120Ah ter vervanging van de Albin O21 motor. Voor deze Electric hadden we een launching customer met een wensenlijst. Die was eigenlijk maar heel kort. De motor moest onder de vloer zodat er meer ruimte in de boot is en er moest 8-10 uren gevaren kunnen worden 

Saga 20-E Plan

Het streven was om een ship te maken wat er uit zou zien als was de boot zo van de werf gekomen. Dus geen boot met nog duidelijk zichtbaar zaken die met de verbrandings motor te maken hebben gehad.
Dus de verbrandingsmotor er uit en de boot geheel terug naar casco teruggebracht. Inbouwen van E-propulsion en er in alle opzichten een moderne sloep van gemaken.

Dat is heel simpel als je het zo opschrijft maar er komt toch wel wat bij kijken.Dus moest alles van de verbrandingsmotor verdwijnen zodat we van motor tot en met propeller alles konden maken naar onze wens. Tevens wilden we een leuke en opvallende boot maken.

Saga 20-E Techniek

We hebben gekozen voor een Hollex E-Propulsion 4.0 KW inboard motor set. 8-10 uren varen betekend dat er 8 enorme loodaccu’s benodigd zijn en daar is simpel weg geen plaats voor in de boot en daar om hebben we gekozen voor 2 stuks 48 Volt Lithium LiFe accu’s van 120Ah per stuk. (hoeveel batterijuren?).

Verder hebben we de oude schroef, schroefas en schroefaskoker verwijderd en vervangen voor een GRP schroefaskoker met moderne lagers en afdichting, een nieuwe schroefas met flexibele koppeling en nieuwe drieblads propeller. Natuurlijk komt de voortstuwingsset met een modern display en bediening.

E-propulsion Totaly Flush

Om de motor onder de vloer te kunnen krijgen moest er een flinke hap uit de romp worden gehaald.
En weer dicht gemaakt.

E-motor

De vloer

Een upgrade van de vloer kon ook niet uitblijven. Door het wegvallen van de motor kist en omdat alle delen toch al wat sleets waren hebben we er een nieuwe vloer voor gemaakt.

E-Propulsion Techniek

E-Propulsion

Voor de 4 Kw Electromotor is er wel wat aansturing nodig. @ Lithium-Ion accu’s zorgen voor voldoende capaciteit om 10 tot 11 uurtjes 7 kmh te varen. Een goede lader om de set weer snel op te kunnen laden. Laadtijd na een dag varen 2 a 3 uren.

E-motor

4 Kw electro motor

Saga 20 Electric in de kleur Boston Wayler Blue

De Kleur voor de Electric moest wel een beetje opvallend zijn. Dit is Boston Wayler Blue uit de Awlgrip kleuren kaart. Het dek is Snowwhite en de antislipvlakken zijn Ral 9002.
De vloer is afgewerkt met vlokken.

Winkelwagen
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?